نشست روسای انجمن های ادبی و هنری اهر با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
|آرخا: روز شنبه سی ام شهریورماه نشست معاون حقوقی و امور مجلس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با روسای انجمن های ادبی و هنری و فعالان فرهنگی شهرستان اهر ترتیب یافت.
دکتر کاراندیش معاون حقوق و امور مجلس وزارت ارشاد روز شنبه سی شهریور در شهرستانهای اهر و هریس حضور یافت و از نزدیک در جریان فعالیت ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستانها قرار گرفت .
ظهر آن روز کاراندیش با همراهی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی و نماینده اهر و هریس در نشستی با حضور روسای انجمن های ادبی و هنری و جمعی از فعالان فرهنگی شهرستان اهر حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اهر؛ علیاصغر کاراندیش در این نشست با اشاره به فرهنگ و تاریخ غنی شهرستان اهر گفت: ظرفیتها و پتانسیلهای این شهرستان در حوزههای مختلف علیالخصوص در حوزه فرهنگی و هنری باید معرفی گردد و حضور آثار هنرمندان مختلف در قالب نمایشگاههایی در بازههای زمانی مختلف در پایتخت میتواند زمینهساز معرفی بیشتر و بهتر هنرمندان و اصحاب فرهنگ این شهرستان و منطقه در سطح کلان کشوری شود.
وی افزود: هنرمندان این شهرستان در رشتههای مختلف با توان و قدرت فعالیت میکنند و میبایست این توانمندیها معرفی گردد.
کاراندیش در ادامه با اشاره به لزوم آوردهی فرهنگی و اقتصادی هر جشنواره برای شهرستان و منطقهی یاد شده گفت: برگزاری برخی جشنوارههای منطقهای و ملی در شهرستانها برای معرفی بیشتر مناطق باید موجبات تقویت و ارتقاء اقتصاد منطقه را نیز فراهم نماید.
وی در ادامه به پیگیری و حل مشکلات و مسائل فرهنگی هنری این شهرستان از جمله ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران، تأمین بیمه هنرمندان، چگونگی برگزاری جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران، توجه به موسیقی اصیل عاشیقی و … تأکید کرد.
محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی نیز در ادامه ضمن اشاره به منابع محدود مالی حوزهِ فرهنگ و هنر گفت: متاسفانه منابع تخصیص یافته به حوزه فرهنگ و هنر کفاف هزینههای عظیم این حوزه را ندارد.
وی افزود: رویکرد شهرستانها در برگزاری جشنوارههای مختلف باید به گونهای باشد که برگزاری جشنواره زمینهساز معرفی پتانسیلها و توانمندیهای آن شهرستان و منطقه باشد.
وی به مسئلهی درآمدزایی در عرصه فرهنگ و هنر و لزوم تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر تاکید کرد.
عبدالهی نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، شهرستان اهر را دارای تاریخ و تمدنی غنی برشمرد و گفت: این شهرستان، علما، دانشمندان، پزشکان و ادیبان بسیاری را در دامن خود پروریده و به جامعهی علمی،فرهنگی و هنری کشور معرفی کرده است که هرکدام نقش بسزایی در پیشرفت فرهنگ ذو دانش این کشور داشتند.
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی، در ادامه بر ضرورت رسیدگی به مطالبات هنرمندان و حل مشکل بیمه هنرمندان، ایجاد دبیرخانه دائمی تئاتر کوتاه ارسباران، ارتقاء سطح جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران از سراسری به بینالمللی، حل مشکلات نشریات شهرستان و ….اشاره کرد.
الیاس ممیپور رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر گزارشی از فعالیت انجمنهای فرهنگی و هنری شهرستان اهر ارائه داد و گفت: در حال حاضر در شهرستان اهر چهار انجمن هنری شامل نمایش، عکاسی، تجسمی و ادبی در حال فعالیت هستند و سه انجمن هنری شامل انجمن سینمای جوان، موسیقی و خوشنویسی نیز در آیندهای نزدیک آغاز به کار خواهند کرد.
وی با اشاره به برگزاری جشنوارههای مختلف فرهنگی و هنری با همکاری انجمنهای یاد شده، درخصوص برگزاری دومین جشنواره عکس سال ارسباران نیز گفت: با پیگیریهای انجام شده اختتامییه این جشنواره در آبانماه امسال برگزا خواهد شد.
ممیپور در ادامه خواستار حل مشکلات مالی و ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران در این شهرستان شد.
وی همچنین از تجهیز و ساخت پلاتوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر و آغاز به کار آن در آیندهای نزدیک خبر داد.
سپس روسای انجمنهای فرهنگی و هنری شهرستان اهر به ارائه گزارش حوزهی فعالیتی خود پرداختند ابتدا محمدرضا بهمرام رئیس انجمن عکاسی اهر در خصوص فعالیت انجمن فعال عکاسی گزارش داد و در خصوص کمک به انجمن و تجهیز این انجمن و هزینه جشنواره و چاپ کتاب جشنواره سخنانی ایرد نمود و وجود نگارخانه را از ضروریات دانست.
آروز شامی از هیات مدیره انجمن تجسمی ضمن ارائه گزارش از عملکرد دوره اول انجمن تجسمی از کمبود امکانات و تجهیزات اتاق انجمن و امکانات آموزشی گفت.
میثم صادقزاده رییس انجمن نمایش اهر در مورد راهاندازی دبیرخانه دائمی جشنواره سراسری تئاتر ارسباران و ثبت جشنواره در تقویم کشوری سخن گفتند و گزارشی از جشنواره امسال و مشکلات آن را بیان نمود.
حسین دوستی نویسنده و پژوهشگر ارسباران نیز ضمن خیر مقدم و تشکر از معاون وزیر از بابت حضور در شهرستان در مورد درجه هنری و نشان هنری هنرمندان سخن گفته و خواستار توجه به هنرمندان و اهالی فرهنگ شدند .
جعفر خضوعی نویسنده و روزنامهنگار ارسبارانی به فعالیت نشریات شهرستان و سابقه مطبوعات در این خطه اشاره نموده و کارنامه درخشان در حوزه مطبوعات قراداغ را بیان نمودند و خواستار توجه جدی به به مکتب قرهداغ درحیطه ادبیات شدند.
وی، لهجه ترکی قرهداغ را اصیلترین لهجه دانسته و خواستار راهاندازی دفتر بنیاد فرهنگ و هنر و ادب آذربایجان در منطقه ویژه ارسباران شد. راهاندازی خانه ملی عاشیقلار را نیز واجب دانستند.
سخاوت عزتی شاعر و نویسنده اهری با اشاره به اینکه قرهداغ خاستگاه ادبیات عاشیقی حمایت از این ادبیات را ضروری دانست.
وی در ادامه توجه به هنر عاشیقی به عاشیق قربانی اشاره کرده و از کمتوجهی به این هنرمند گلایه کرد که در این خصوص آقای مدیر کل قول دادند مجسمه این هنرمند ساخته شود.
پرویز گلیزاده دبیر جشنواره عکس سال ارسباران نیز از سخنرانان این جلسه وجود مهمانسرا برای هنرمندان را خواستار شد.
در پایان از روند تعمیرات سالن پلاتو و طبقه فوقانی اداره بازدید به عمل آمد.